Poţi !

handsss

Nu are importanţă dacă tu personal crezi sau nu în vreo forţă divină, în destin sau în şansă, dar trebuie să înţelegi şi să accepţi că sunt lucruri în lumea asta pe care nu le poţi schimba. De ce? Nu ştiu, poate pentru că noi oamenii suntem limitaţi sau pentru că la un moment dat în viaţa noastră am facut nişte alegeri ireversibile care ne-au adus aici. Vina e în totalitate a noastră pentru tot ce ne înconjoară azi, pentru toţi oamenii pe care i-am lăsat să ne stea aproape. E vina ta că nu ai tot ce-ţi doreşti azi, e vina ta că nu eşti acolo unde crezi că ar trebui să fii, e vina ta până şi pentru faptul că ai mâncat doar o omletă la micul-dejun. Ştii de ce? Pentru că tu ai ales asta şi nu ai niciun drept să dai vina pe circumstanţe. Puteai să faci altceva, puteai să alegi orice altceva si totuşi nu ai făcut-o. Esenţa nu stă în a regreta anumite lucruri sau fapte ce iţi aparţin, ci în a conştientiza că odată şi-odată vei mai primi o şansă şi atunci poţi face totul diferit. Dar oare o să vezi, o să ştii când e momentul? Şi dacă o să ştii, o să ai puterea necesară? Cred că asta e principala chestie care diferenţiaza oamenii între ei: forţa interioară.

Ai pierdut persoane pe care le-ai iubit? Foarte bine, şi eu la fel. Şi cei din jurul nostru la fel, toată lumea de altfel. Şi ce e cel mai amuzant, dacă pot spune aşa, e că o să mai pierzi şi alţii. Însă surpriză: viaţa merge mai departe, iar faptul că pierzi nu e un motiv să te opreşti din luptă. Nu găsi scuze stupide pentru epava care ai devenit, viaţa îţi dă şi îţi ia în aceeaşi măsură ca şi celor de lângă tine! Asta ce-ar însemna, să clacăm cu toţii?

Durerea nu ţine o veşnicie, poate doar dacă te încăpăţânezi să nu vezi lucrurile frumoase, să nu te bucuri de tot ce ai şi de tot ce poţi să realizezi. Dar cred totuşi că fericirea ţine exact atât cât vrei tu să ţină, pentru că fericirea e o alegere şi fericit eşti atunci când te faci tu pe tine însuţi să te simţi astfel.

Pare greu, ştiu, iar ăsta e doar inceputul. Dar eu zic aşa şi crede-mă că ştiu ce spun: cand simţi că nu mai poţi, continuă! O să fii surprins.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s